top of page
Insig.png

OVER DE VERTALER

Johan Van Eeckhout

Johan Van Eeckhout (°1979) is licentiaat in de wijsbegeerte. Hij schrijft en publiceert kritische artikels over gezondheid, traumaverwerking, opvoeding en onderwijs.

In 2012 bracht hij - met de praktische hulp van heel wat andere mensen - een nieuwe vertaling van Max Stirners De enige en zijn eigendom (1844) ter wereld. Stirners radicale kritiek loopt als een rode draad doorheen het boek 'Leven zonder school' - een pleidooi om het leren te ontscholen.

In zijn praktijk voor traumaverwerking begeleidt hij mensen op basis van de Identiteitsgeorienteerde psychotraumatherapie (IoPT, Dr. Franz Ruppert). De filosofie van Max Stirner is daarbij een belangrijke referentie. 

INSIG
Praktijk voor zelfontmoeting

Jezelf ontmoeten en leren kennen - in alle eerlijkheid, zonder illusies. Er zijn weinig avonturen die zo veelbelovend zijn, weinig reizen die zo ver leiden. Alleen jij kan deze reis aanvatten en de route uitzetten. Toch is ook voor dit soort reizen begeleiding onmisbaar. Ontdek waar je door omstandigheden gedwongen werd jezelf achter te laten. Nodig die achtergelaten delen uit je opnieuw te vergezellen. Transformeer aanpassing en overleving in eigenheid en vreugdevol leven. 

leven_zonder_school_eb01ea.jpg

LEVEN ZONDER SCHOOL

Een pleidooi om het leren te ontscholen

Nooit leren we meer dan in de voorschoolse periode en toch wordt algemeen aangenomen dat de school hét instituut is dat ons tot leergierige, competente en levensvaardige mensen maakt.

Waar komt die mythe vandaan en bestaat er zoiets als een leven en leren zonder school? Dit boek verkent de boeiende levens van ontscholers en laat zien waarom de leer- en gedrags- problemen van je kinderen meer te maken hebben met de school dan met je kind.


Bestel een exemplaar of neem contact op met de auteurs:

www.levenzonderschool.be - levenzonderschool@gmail.com

bottom of page